WIGILIE FIRMOWE
PROPOZYCJA MENU I
Cena 39 zł/os
Minimalna ilość Gości: 10
Opłatek na sianku
ZUPA :
Tradycyjny barszcz z pasztecikiem,
DANIE GŁÓWNE (do wyboru*)
Pierogi z kapustą i grzybami oprószone złocistą cebulką,
Krokiety z farszem świątecznym.
DESER (do wyboru*) :
Świąteczny piernik,
Jabłecznik.
NAPOJE:
Kompot z suszu,
Kawa, herbata
PROPOZYCJA MENU II
Minimalna ilość Gości: 10
Cena 49 zł/os
Opłatek na sianku
ZUPA (do wyboru*):
Tradycyjny barszcz z uszkami,
Kaszubska zupa rybna,
Zupa grzybowa z kluskami.
DANIE GŁÓWNE (do wyboru*):
Smażony na wiejskim masełku filet z karpia podany z ziemniakami opiekanymi i kwaszoną kapustą,
Filet z tilapii na sosie śmietanowo-porowym z puree ziemniaczanym i fasolką szparagową oprószoną masełkiem,
Szynka pieczona w aromacie goździków i pomarańczy w towarzystwie klusek śląskich i zasmażanych buraków.
DESER(do wyboru*) :
Świąteczny piernik,
Szarlotka z nutą cynamonu,
Kolorowy keks.
NAPOJE:
Kompot z suszu,
Kawa, herbata
PROPOZYCJA MENU III
Minimalna ilość Gości: 10
Cena 69 zł/os
Opłatek na sianku
ZUPA (do wyboru*):
Zupa grzybowa z łazankami,
Kaszubska zupa rybna z pulpecikami z dorsza.
DANIE GŁÓWNE (do wyboru*):
Złocisty filet z pstrąga w płatkach migdałowych podany z opiekanymi ziemniakami i kapustą zasmażaną,
Dorsz na sosie cytrynowo maślanym z puree ziemniaczanym i warzywami blanszowanymi,
Filet z łososia w sosie musztardowo-miodowym w towarzystwie dzikiego ryżu i małej sałaty.
DESER (do wyboru*):
Sernik z sosem malinowym,
Makowiec z bakaliami.
NAPOJE:
Kompot z suszu,
Kawa, herbata
PROPOZYCJA MENU IV
Minimalna ilość Gości: 20
Cena 99 zł/os
Opłatek na sianku
ZUPA (do wyboru):
Tradycyjny barszcz z uszkami,
Kaszubska zupa rybna,
Zupa grzybowa z kluskami.
DANIE GŁÓWNE (serwowane na półmiskach):
Smażony na wiejskim masełku filet z karpia,
Pierogi z kapustą i grzybami oprószone złocistą cebulką,
Filet z tilapii na sosie śmietanowo-porowym.
DODATKI:
Ziemniaki z koperkiem, ziemniaki opiekane, mix sałat z sosem winegret, kapusta zasmażana
DESER:
Patera ciast świątecznych: makowiec, keks, piernik.
NAPOJE:
Kompot z suszu, woda z cytryną
Kawa, herbata
PROPOZYCJA MENU IV cd
BUFET ZIMNYCH ZAKĄSEK:
Filet z pstrąga na warzywnej pierzynce otulony auszpikiem,
Śledź w dwóch odsłonach: po kaszubsku i po polsku - ze śmietaną, jabłkiem, cebulką;
Ryba po grecku,
Schab faszerowany suszonymi owocami,
Karkówka z pieca szpikowana czosnkiem i otulona ziołami,
Tradycyjna sałatka warzywna,
Sałatka z tuńczykiem,
Chleb, masło, dipy.
* do wyboru jedna porcja, jednakowa dla wszystkich